Виробник ракет створив апарат для вентиляції легенів

Виробник ракет створив апарат для вентиляції легенів
Virgin Orbit

Компанія планує налагодити масове виробництво та відправляти апарати в лікарні США

Американська Virgin Orbit, що займається будівництвом та запуском ракет, розробила компактний апарат для штучної вентиляції легенів.

Пристрій створили у партнерстві з медичними дослідниками з Каліфорнійського та Техаського університетів.

«Це дуже проста і надійна конструкція, яку ми можемо донести до людей і до лікарень, які найбільше потребують таких пристроїв», – каже керівник проекту Кевін Загорські.

Компанія планує налагодити масове виробництво цих апаратів та відправляти в лікарні США, щоб допомогти у лікуванні ускладнень від коронавірусу.

«Зазвичай ми працюємо над ракетними двигунами і системами запуску, які виводять супутники на орбіту. Але через ситуацію з COVID-19 ми звернулися до губернатора Каліфорнії і запитали: Що ми можемо зробити, щоб допомогти?», – розповів генеральний директор Virgin Orbit Ден Харт.

Допомагає боротися з пандемією й Tesla. Виробник електрокарів переобладнав свій закритий завод у штаті Нью-Йорк під випуск апаратів штучної вентиляції легень

Нещодавно Маск заявив, що роздаватиме апарати безкоштовно. Їх доставлятимуть до лікарень по всьому світу в регіонах, де офіційно представлені електромобілі Tesla.

Джерело: 24tv.ua.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: