Українці зможуть за добу змінити оператора, зберігши номер: коли це запрацює

Українці зможуть за добу змінити оператора, зберігши номер: коли це запрацює
Послугу з перенесення абонентських номерів в Україні почали надавати із 1 травня 2019 року
Фото з відкритих джерел

В Україні спростять процедуру зміни оператора зі збереженням номера

З 1 грудня 2021 року в Україні запрацює спрощена процедура зміни мобільного оператора зі збереженням номера телефону. Міністерство цифрової трансформації активно підтримувала її впровадження, адже це забезпечить зручний перехід між компаніями та покращить користувацький досвід абонентів, повідомляє пресслужба Мінцифри.

Послугу з перенесення абонентських номерів в Україні почали надавати із 1 травня 2019 року. За майже 2 роки операторам надійшло близько 200 тис. офіційних звернень, але 40% заявникам відмовили. На заваді стала бюрократизованість процесів. Також важливо, що кожного року мобільних операторів залишають більше 7 млн користувачів, частина з яких потенційно могла б скористатися цією послугою.

Нова процедура значно полегшить життя абонента, який хоче залишити свій номер телефону, але змінити мобільного оператора:

  • номер перенесуть оперативніше: максимум за 1 день, а не за 3-4
  • абонент має звернутися до одного – нового оператора, а не до двох, як було раніше. Договір з колишньою компанією розірветься автоматично
  • користувачі без контракту тепер зможуть залишити свій номер під час зміни оператора за спрощеним порядком – реєстрація в попереднього оператора не потрібна.

Міністерство юстиції України 5 квітня зареєструвало зміни, які розробляла Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку. Очікується, що новий порядок призведе до зростання конкуренції між мобільними операторами та стимулюватиме до поліпшення якості послуг, які отримують українці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: