Гібридна гостинність: чи повернуться усі п'ять тисяч українців з Чемпіонату світу? (прес-конференція)

Гібридна гостинність: чи повернуться усі п'ять тисяч українців з Чемпіонату світу? (прес-конференція)
Плакат за авторства художника Андрія Єрмоленка

З 14 червня по 14 липня 2018 року в Російській Федерації проходитиме фінальна частина Чемпіонату світу ФІФА з футболу

Сьогодні, 12 червня, о 12:10, в прес-центрі «Главкому» відбудеться прес-конференція Української Гельсінської спілки з прав людини, Центру громадянських свобод та ініціативи Let My People Go «Гібридна гостинність: чи повернуться усі 5 тисяч українців з Чемпіонату світу?»
З 14 червня по 14 липня 2018 року в Російській Федерації проходитиме фінальна частина Чемпіонату світу ФІФА з футболу. Попри триваючий між Україною та РФ конфлікт, чинну рекомендацію МЗС України утриматися від подорожі до Росії, масові порушення прав людини на території цієї держави і реальну загрозу особистій безпеці є висока зацікавленість серед громадян України відвідати міста, де відбуватимуться матчі.
Російська Федерація продовжує активно застосовувати практику віктимізації громадян України. Проводяться безпідставні арешти за сфабрикованими справами в регіоні проведення ООС, в окупованому Криму та на території РФ, застосовується система «виманювання» осіб з території країни. Часто це відбувається незалежно від лояльності жертв щодо окремих аспектів російсько-українських відносин.
Під час заходу планується поінформувати громадськість про потенційні та реальні загрози безпеці громадян України, що існують в РФ напередодні фінальної частини Чемпіонату світу ФІФА з футболу 2018 року; про стан із дотриманням прав людини; про кількість сфабрикованих справ проти громадян України та ефективність їх захисту в судах Росії, про випадки викрадення людей. Крім цього, будуть повідомлені контактні дані держустанов і громадських організацій України та Росії, куди можна буде звернутись нашим громадянам у разі виникнення небезпеки.
Спікери:
  • Тетяна Ковальчук, заступник міністра МВС;
  • Олег Мартиненко – керівник відділу аналітикі Української Гельсінської спілки з прав людини
  • Олександра Романцова - заступниця голови правління Центру громадянських свобод;
  • Аля Шандра – головна редакторка Euromaidan Press, учасниця кампанії Let My People Go

Дивіться трансляцію тут: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: