Марш рівності у Любліні перетворився на протистояння націоналістів із поліцією

Марш рівності у Любліні перетворився на протистояння націоналістів із поліцією
Поліція застосовувала сльозогінний газ, світлошумові гранати, водомети

Націоналісти у Любліні намагались завадити маршу ЛГБТ. Втрутилась поліція

У Любліні поліція використала водомети та світлошумові боєприпаси щоби розділити учасників двох маршів – Маршу рівності та контрманіфестації, яку організували прихильники екстремістської націоналістичної організації ONR (Національно-радикальний табір).

Марш рівності вирушив із Замкової площі, противники цієї маніфестації почали кидати петарди і намагалися заблокувати парад. Поліція оточила усіх учасників, розповідає кореспондент Польського радіо Томаш Спіцин:

«Сльозогінний газ, світлошумові гранати, водомети та каміння, яким кидали хулігани, – центр Любліна перетворився на місце сутичок поліції та противників Маршу рівності. Поліція була змушена силою усувати прихильників ONR, котрі заблокували трасу Маршу рівності. Поліція вжила проти онр-івців сльозогінний газ, тому серед них є постраждалі. Сутички поліції та хуліганів відбулися теж на вулиці Краківське передмістя, де розташовано багато люблінських кав’ярень. Поліцейські намагалися розбивати демонстрантів на менші групи, радикали почали кидати у бік поліції камінням та петарадами. На Краківському передмісті поліція щільним кордоном відділяла хуліганів від учасників Маршу рівності. Я не бачив, щоби когось було затримано, але поліцейські записували на відео ці сутички».

Марш рівності закінчився у Любліні на Театральній площі.

Нагадаємо, президент міста Кшиштоф Жук спочатку не дав згоди на проведення Маршу рівності та контрманіфестації Національно-радикального табору. Організатори звернулися до Апеляційного суду, який відхилив рішення президента міста і дав згоду організаторам обох заходів – Маршу рівності та контрманіфестації радикальних націоналістів - на проведення маршів.

Зазначимо, лесбійське порно за підсумками 2017 року входить до топ-3 категорій за відвідуваністю сайту pornhub користувачами із Польщі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: