Спільний брифінг Порошенка, Туска та Юнкера за підсумками саміту Україна – ЄС (наживо)

Спільний брифінг Порошенка, Туска та Юнкера за підсумками саміту Україна – ЄС (наживо)

Саміт Україна – ЄС відбувся у форматі робочого обіду, чому передувала зустріч президента України Петра Порошенка з трьома президентами ЄС

Прес-конференція президента України Петра Порошенка, президента Європейської ради Дональда Туска і президента Європейської комісії Жан-Клода Юнкера за підсумками 18-го саміту Україна – ЄС.

Саміт Україна – ЄС відбувся у форматі робочого обіду, чому передувала зустріч президента України Петра Порошенка з трьома президентами ЄС. Після чого, президент Європейської ради Дональд Туск, президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер та президент України Петро Порошенко розпочали спільну прес-конференцію.

Президент Європейського парламенту Мартін Шульц також взяв участь у зустрічі лідерів до саміту. Сам Шульц напередодні заявив, що не претендуватиме на посаду президента ЄП на новий термін, а буде балотуватися до німецького Бундестагу наступного року.

На саміті обговорювалися питання лібералізації візового режиму та виконання Мінських угод. Як повідомляли в Адміністрації президента України, на саміті не озвучуватимуть дату початку дії безвізового режиму для України.

Крім того, як повідомляють європейські ЗМІ, безвіз для України та Грузії можуть відкласти до літа 2017 року. 

Очікується, що на саміті Україна – Євросоюз має бути підписано чотири документи.

Зокрема, буде підписано низку угод у сфері енергетики, боротьби з корупцією, співпраці з Європолом та щодо подальшої підтримки ЄС Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

На додаток також буде проголошено програму з підтримки реформи державного управління і верховенства права.

Одним із підсумків саміту Україна – ЄС має бути виділення України фінансової допомоги у сумі 120 млн євро для продовження реформи держслужби та у сфері протидії корупції.

Як зазначається на сайті Європейської ради, саміт буде можливістю підтвердити міцні партнерські відносини між ЄС і Україною, а також обговорити прогрес та підтримку українських реформ.

Крім того, лідери обговорять кризові та конфліктні питання, а також зовнішньополітичні питання, такі як відносини з Росією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: