Законопроект 6232: наступ на відкрите судочинство (трансляція прес-конференції)

Законопроект 6232: наступ на відкрите судочинство (трансляція прес-конференції)

Експерти стверджують, що в разі ухвалення законопроекту №6232 буде значно ускладнено висвітлення судових процесів, роботу журналістів-розслідувачів, правозахисників та ін.

Сьогодні, 14 вересня, о 10:00 в прес-центрі «Главкома» відбудеться прес-конференція на тему: «Законопроект 6232: наступ на відкрите судочинство» 

Запрошені гості: 

Валерія Рибак, координаторка проекту «Суд людською мовою», керівниця ГО «Вектор прав людини»; 

Роман Куйбіда, заступник голови правління Центру політико-правових реформ; 

Віталій Титич, адвокат Небесної сотні, Адвокатська дорадча група; 

Ольга Решетилова, координаторка Медійної ініціативи за права людини.

Учасники прес-конференції говоритимуть щодо обмежень гласності судових процесів, які несе законопроект №6232, про те, які ризики несе президентський законопроект для права громадян на справедливий суд. Згаданий законопроект має на меті внесення значних змін до ГПК, ЦПК, КАС.

Аналіз документа вказує на значні обмеження гласності судових процесів, які створюватимуться для всіх, хто бажає й бажатиме стежити за судовими процесами в приміщеннях судів та поза ними (ЗМІ, монітори, сторони процесу, інші вільні слухачі та люди, які не перебувають в суді).

Наразі парламент розглядає законопроект у другому читанні. Громадські організації, які займаються захистом права на справедливий суд, вважають такі обмеження законодавчим наступом на гласність судочинства, якої було досягнуто завдяки ухваленню нового Закону «Про судоустрій і статус суддів».

У разі ухвалення законопроекту №6232 буде значно ускладнено висвітлення судових процесів, роботу журналістів-розслідувачів, правозахисників та ін.

Трансляцію прес-конференції можна подивитись тут: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: