Внаслідок пожежі обвалився шпиль Нотр-Дам де Парі

Внаслідок пожежі обвалився шпиль Нотр-Дам де Парі
Пожежа у Соборі Паризької Богоматері
Фото: Le Figaro

За інформацією ЗМІ, загоряння виникло на даху собору, де проводили реставраційні роботи

Пожежу в Соборі Паризької Богоматері (Нотр-Дам де Парі) досі не загасили, вогонь пошкодив шпиль, внаслідок чого той обвалився.

Відео моменту обвалення опублікували в соцмережах.

Як повідомляє Le Figaro, загоряння виникло на даху собору, де проводили реставраційні роботи.

Пожежу в Соборі Паризької Богоматері також прокоментував президент США Дональд Трамп.

«Так жахливо спостерігати за масштабною пожежею в Соборі Паризької Богоматері. Можливо, треба використати пожежні вертольоти. Треба діяти швидше!», - написав він у Twitter.

Як відомо, у понеділок ввечері у Парижі загорівся Собор Паризької Богоматері. Інформація про потерпілих поки не надходила.

Собор Паризької Богоматері (Нотр-Дам де Парі) (фр. Notre Dame de Paris) — собор у Парижі (Франція), присвячений Діві Марії, матері Ісуса Христа, кафедральний храм Паризької архідієцезії. Один з найпрекрасніших витворів готичного мистецтва. Стоїть на острові Сіте, на місці першої християнської церкви Парижа, базиліки Святого Стефана.

Ця церква була побудована на місці галло-римського храму Юпітеру, що стояв тут за часів римської влади. Собор є п'ятинефною базилікою.

Висота будівлі становить 35 м, довжина — 130 м, ширина — 48 м. Висота дзвіниць — 69 м, вага дзвона Емануель у східній вежі - 15 тонн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: