Помер 78-річний Микола Пасічник, якого жорстоко побили «беркутівці» на Майдані

 Помер 78-річний Микола Пасічник, якого жорстоко побили «беркутівці» на Майдані
Історію, яка трапилась із Миколою Пасічником з Ладижина, у 2014 році показували на всіх телеканалах

На Вінничині помер Микола Пасічник, який став відомий на всю країну під час подій на Майдані у столиці

Сьогодні, 26 березня, стало відомо, що помер 78-річний майданівець з Ладижина Вінницької області Микола Пасічник.

Про це повідомив його земляк та товариш Юрій Нагорний.

«Народна самооборона міста Ладижин» з сумом повідомляє, що після важкої тривалої хвороби пішов з життя палкий патріот України, майданівець Микола Данилович Пасічник. Співчуваємо рідним і близьким покійного. Світла пам’ять…», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що історію, яка трапилась із Миколою Пасічником з Ладижина, показували на всіх телеканалах. У 2014 році під час ходи на честь Дня соборності силовики пішли в наступ на майданівців. Дідуся, який тримав у торбині лише шматок сала та хліб, сильно побили кийком та затримали. Під час «обшуку» його речей дописали сім коктейлів Молотова та звинуватили в організації масових заворушень та участі в побитті бійців «Беркута». Хоча у чоловіка, який довгий час був електрозварювальником, одна рука не працювала.

Згодом Шевченківський суд столиці за сфальсифікованими прокураторою матеріалами кримінальної справи присудив пенсіонеру, в якого була розбита губа та струс мозку, два місяці тримання під вартою. Щоправда, через день той же суд замінив вирок на домашній арешт. Але додому Микола Пасічник не повернувся, адже проходив лікування.

Зрештою, Революція гідності перемогла, і з усіх майданівців зняли обвинувачення. А нікого із причетних до побиття та засудження чоловіка не покарали. І лише у 2018 році Генпрокуратура почала кримінальне провадження. Але справу ще довго затягували і по ній відбулось лише одне підготовче засідання. Микола Пасічник мріяв дожити до завершення суддів і чекав справедливого вироку.

 

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: