У Вінниці будують сучасну систему оповіщення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій

 У Вінниці будують сучасну систему оповіщення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій

Міська система оповіщення населення будувалася ще у минулому столітті

Україна живе в умовах гібридної війни, тому всім містам потрібна сучасна система оповіщення, адже йдеться про безпеку людей. У Вінниці будується нова система централізованого оповіщення про надзвичайні ситуації європейського зразка. У цьому році розпочнеться III черга реалізації цього проекту. Про продовження будівництва йдеться у одному з рішень міської ради.

У Вінниці міська система оповіщення населення про надзвичайні ситуації будувалась ще в 60-х роках минулого сторіччя. Сьогодні вона підтримується в робочому стані, але її функціональність досить низька. У разі необхідності вона може подавати сигнал тривоги, почувши який вінничани мають увімкнути телевізор чи радіо, де в цей час буде транслюватись інформація про можливу загрозу.

Втім, існуюча система застаріла і охоплює не все місто, а середмістя Вінниці та частину деяких мікрорайонів, які забудовувались до 80-х років ХХ сторіччя. Тому було прийнято рішення замінити стару мережу і все необхідне обладнання на сучасне. Нова система має надати можливість не лише вмикати сигнал тривоги, а й транслювати пояснення – екстрене повідомлення. Крім того, під час проектування має бути передбачена можливість оповіщення людей із вадами слуху, які повинні інформуватись через інші канали комунікації.

У майбутньому нова якісна система оповіщення стане елементом комплексної багатофункціональної системи «Безпечне місто».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: