Акторці вінницького театру президент присвоїв звання Заслуженої артистки України

Акторці вінницького театру президент присвоїв звання Заслуженої артистки України

Культурне життя Вінниці

З нaгоди Міжнaродного дня теaтру, 27 березня Президент підписaв Укaз, яким присвоєно звaння «Зaслужений aртист Укрaїни» aртистці дрaми Вінницького облaсного укрaїнського aкaдемічного музично-дрaмaтичного теaтру імені М.К.Сaдовського - Остaпчук Любові Степaнівні.

Документ опубліковано на сайті глави держави.

Любов Остапчук у вінницькому театрі працює з 1996 року, після закінчення Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. І.Карпенка-Карого. За цей час зіграла більше 20 ролей. 

У творчому доробку Любов Антонівни ролі різного плану. Серед них леді Макбет «Макбет», Кетті у музичній комедії «Як повернути чоловіка», Ангустіас у трагедії «Дім Бернарди Альби». ЇЇ театрали знають в ролі Анни у драмі «Украдене щастя», Марусі Чурай у поемі для театру «Маруся Чурай», Мадлен у мелодраматичній історії «Жахливі батьки», Марії Антонівни у сатиричній комедії «Ревізор», Соні з комедії «Дядя Ваня»…

Як виконавиця головної ролі - Мавки - у міфі з прадавніх часів «Лісова пісня» стала лауреатом Премії Кабінету Міністрів України ім. Лесі Українки (2009р.).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: