Американських експертів можуть долучити до розслідування катастрофи Су-27

Американських експертів можуть долучити до розслідування катастрофи Су-27
Місце трагедії Су-27 на Вінниччині

Американська сторона зацікавлена приймати участь в розслідуванні катастрофи

До групи експертів, яка встановлюватиме обставини катастрофи винищувача Су-27УБ на Вінниччині, може долучилися американська сторона.

Про це в ефірі «Громадського» повідомив речник військової прокуратури Центрального регіону Андрій Кисельов.

Оскільки один із загиблих пілотів літака - військовослужбовець Національної гвардії США, то американська сторона зацікавлена приймати участь в розслідуванні.

«Звичайно є інформація про те, що існує зацікавленість американської сторони прийняти участь у розслідуванні», - розповів Кисельов.

Він зазначив, що, згідно з українським законодавством, долучати до ведення слідства їх не можна.

«Тому не виключається, що група експертів, яка створена Міністерством оборони, яка працюватиме щоденно із завтрашнього дня (18 жовтня, - ред) і буде проводити засідання у місті Старокостянтинів (на Хмельниччині - ред), можливо, до цієї групи будуть залучені іноземні експерти», - сказав речник прокуратури.

Раніше Військова прокуратура Центрального регіону повідомила, що на аеродромах в Миргороді і Староконстянтинові вилучено льотну документацію та документи на літак, який впав на Вінниччині.

Правоохоронці опитали понад 40 свідків аварії Су-27.

Нагадаємо, під час військових навчань у вівторок, 16 жовтня, впав літак ЗСУ Су-27. Інцидент стався близько 17 години в районі села Уланів (між населеними пунктами Бердичів та Хмільник). Пілоти літака загинули.

Командиром екіпажу був полковник Іван Петренко, заступник командира з авіації – начальник авіації повітряного командування «Схід» Повітряних сил Збройних сил України.  

Другий загиблий пілот - американський підполковник пілот Сет Нерінг на прізвисько Джетро.

Винищувач Су-27 УБ із бортовим номером 70 належав 831 бригаді тактичної авіації із Миргорода Полтавської області.

Військовою прокуратурою Вінницького гарнізону до ЄРДР внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 416 Кримінального кодексу України (порушення правил польотів або підготовки до них).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: