Біля школи на Вінниччині знайшли небезпечні ртутні лампи

Біля школи на Вінниччині знайшли небезпечні ртутні лампи

Відповідальну особу притягнуто до адміністративної відповідальності

В одній зі шкіл міста Ямпіль зафіксували факт несанкціонованого розміщення небезпечних відходів. В контейнері для побутових відходів виявили відпрацьовані люмінесцентні лампи.

Про це повідомляє прес-служба Державної екологічної інспекції у Вінницькій області.

Фахівці зазначають, що ртуть, а також більшість її сполук, летуча. Пари ртуті дуже отруйні, можуть викликати важке отруєння з летальним результатом. При вдиханні повітря, що містить пари ртуті в концентрації не вище 0,25 мг/м3, остання затримується і накопичується в легенях. У випадку більш високих концентрацій ртуть всмоктується неушкодженою шкірою. Залежно від кількості ртуті і тривалості її надходження в організм людини можливі гострі та хронічні отруєння.

Згідно чинного природоохоронного законодавства небезпечні відходи підлягають збиранню, вилученню та передачі для подальшої утилізації підприємствам, у яких наявна ліцензія на право провадження господарської діяльності з поводження з небезпечними відходами. Таким чином, зберігання небезпечних відходів (понад 1 рік) за відсутності вищезазначеної ліцензії являється грубим порушенням вимог законодавства України, за що передбачена адміністративна, цивільна, кримінальна чи дисциплінарна відповідальність.

За виявлене порушення спеціалістами Державної екологічної інспекції у Вінницькій області відповідальну особу було притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу. Крім того, з педагогічним колективом навчального закладу було проведено роз’яснювальну роботу щодо унеможливлення вчинення даних порушень в подальшому.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: