День миру у Вінниці: у небо запустили біло-жовті повітряні кульки (фото)

День миру у Вінниці: у небо запустили біло-жовті повітряні кульки (фото)

У центрі Вінниці відбулися урочистості з нагоди Міжнародного дня миру.

В акції прийняли участь громадська організація «Вінницька обласної Ради жінок України», школярі, студенти та небайдужі вінничани.

На честь Дня миру учасники акції читали патріотичні вірші, заспівали Гімн України, випустили в небо біло-жовті повітряні кульки та вшанували хвилиною мовчання усіх загиблих за мир і спокій в Україні. А біля Вічного вогню з лампадок виклали слово «мир».

«Цього року Міжнародний день миру відзначається в той час, коли в Україні йде жорстока війна та конфлікти. Замість того, щоб впадати у відчай, ми повинні взяти на себе колективну відповідальність, щоб вимагати покласти край жорстокості і безкарності, що панує в світі», – розповідають активісти.

Нагадаємо, що Міжнародний день миру був заснований в 1981 році ООН як щорічне свято відмови від насильства і припинення вогню в глобальному масштабі. Генасамблея ООН прийняла резолюцію, що проголосила Міжнародний день миру, в якій міститься заклик до «всіх країн і народів» відзначати цей день як можливість сприяння мирному врегулюванню конфліктів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: