Двоє чоловіків видурили товар на 1,5 млн грн у вінницького підприємства

Двоє чоловіків видурили товар на 1,5 млн грн у вінницького підприємства

Кримінальну справу направлено до суду

Вінницькою місцевою прокуратурою скеровано до суду кримінальне провадження щодо двох мешканців Кіровоградської області, які заволоділи шахрайським шляхом - з використанням підробленого паспорту громадянина України - майном одного із підприємств Вінниці на загальну суму близько 1,5 млн гривень.

Про це інформує прес-служба Вінницької прокуратури, повідомляє «Главком».

Досудовим розслідуванням встановлено, що один із  чоловіків запропонував своєму знайомому розподілити ролі у шахрайській схемі, аби привласнити майно.

Так, організатор промоніторив сайти перевізників в Інтернеті,  знайшов оголошення про пошук перевізника з вантажним автомобілем для перевезення матеріальних цінностей.

Потім зв’язався з представником логістичної компанії, яка розмістила оголошення, і повідомив про наявність у нього транспортного засобу. На електронну пошту надіслав файли з зображеннями документів: підробленого паспорта громадянина України  на ім’я знайомого та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.На підставі вказаних відомостей було оформлено відповідні документи для перевезення матеріальних цінностей. Своєму знайомому  він передав вантажний автомобіль, підроблений паспорт та підроблене свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Сам супроводжував вантажівку на легковому автомобілі.

Так вони прихали на вінницьке підприємство за товаром,  який начебто мали доставити до підприємств Черкаської області. Таким чином зловмисники  заволоділи матеріальними цінностями на суму майже 1,5 млн гривень.

Оцінку їх діям буде надано Вінницьким міським судом за наслідком судового розгляду.У разі доведення в суді вини обвинуваченим загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: