«Іудо, тебе чекає гілляка»: митрополит Симеон розповів, як УПЦ МП відреагувала на його перехід

«Іудо, тебе чекає гілляка»: митрополит Симеон розповів, як УПЦ МП відреагувала на його перехід
Митрополит Вінницький і Барський Симеон

За словами Симеона, стільки зла, жовчі і ненависті він ще ніколи не бачив з боку архієреїв, священиків і вірян Московського патріархату

Священнослужителі та віряни Української православної церкви Московського патріархату «зі злістю і ненавистю» накинулися на митрополита Вінницького і Барського Симеона (Шостацького), який перейшов в новостворену Православну церкву України.

Про це він розповів в інтерв'ю theБабелю.

«Я з усіма архієреями підтримував стосунки. А Варсонофій (владика, якого УПЦ МП призначила на місце Симеона, ред.) – ще і наш земляк. Ми його запрошували на наші святкування. Він часто бував у нас, і його бачили священики, тому його і призначили сюди — щоб було простіше. Але зараз ми не розмовляли. Я думаю, прийде час, і ми будемо спілкуватися. Щодо інших, я отримав дуже гарні вітання від інших владик. Наприклад: «Іудо, тебе чекає гілляка», – розповів він.

За словами Симеона, стільки зла, жовчі і ненависті він ще ніколи не бачив з боку архієреїв, священиків і вірян Московського патріархату.

«Любов'ю там не пахне, а де немає любові — там немає Бога. Що цікаво, мене поливають брудом свої. А ті, хто колись належав до КП або до УАПЦ, після собору прислали мені підтримку і казали, що моляться за нас. Навіть Епіфаній мені зателефонував і сказав: «Сьогодні ми всі служили і молились за вас. Як ви там?» Це для мене визначний момент в житті. Я відкрив очі і побачив, хто був біля мене, яке значення я для них мав усі ці роки», – додав Симеон.

Нагадаємо, що 16 грудня під час ранкової служби в Спасо-Преображенському кафедральному соборі віряни оплесками та вигуками «Браво!» привітали оголошення Симеона про його перехід до новоствореної української автокефальної помісної церкви. 

Як відомо, 17 грудня в резиденції митрополита Онуфрія на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври проходило позачергове засідання синоду УПЦ МП.

Московська церква звільнила Симеона, який перейшов до Української православної церкви

Нагадаємо, 15 грудня у Києві відбувся Об'єднавчий собор православних церков України. На ньому обрали очільника Помісної церкви, яким став митрополит Переяславський і Білоцерківський Української православної церкви Київського патріархату Епіфаній. 6 січня у Константинополі він отримає Томос. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: