Мерія розповіла, скільки витратила грошей на каналізацію

Мерія розповіла, скільки витратила грошей на каналізацію

З початку року в приватному секторі проведено роботи по каналізуванню на семи вулицях

У 2018 році на території приватного сектору збудували нову мережу каналізування загальною протяжністю 2,8 км. Роботи виконувались на сімох вулицях у різних мікрорайонах міста на умовах співфінансування. Про це розповіла сьогодні голова Асоціації органів самоорганізації населення м. Вінниці Наталія Панчук під час засідання виконкому.
У Вінниці діють 16 квартальних комітетів та 8 комітетів мікрорайонів. На їхній території розташовано 23 870 будинковолодінь, в яких проживають понад 90 тисяч людей. У місті діє Програма розвитку органів самоорганізації населення 2017-2021роки. Головною метою цього документу є створення умов для подальшого розширення участі вінничан у розвитку міста. І, в першу чергу, більш повного задоволення потреб та інтересів мешканців шляхом об'єднання зусиль Вінницької міської ради та її виконавчих органів з органами самоорганізації населення міста.
«Основна діяльність керівників ОСН була спрямована на організацію проведення зборів громадян за місцем проживання та залучення мешканців до проектів по співфінансуванню робіт з благоустрою. Через діяльність ініціативних груп відбувається точніша діагностика того, що найбільше хвилює населення, а також має місце залучення додаткових ресурсів для вирішення соціальних проблем», – каже Наталія Панчук.

Станом на жовтень цього року проведено роботи по каналізуванню сімох вулиць: вул.Лугова, вул.Д.Нечая,166-180, вул.М.Високінського, вул.Верхарна,11-29, вул.Чумацька, пров.1-й та 2-й Святошинський. Протяжність новозбудованих мереж - 2 760 метрів, кількість будинків, які мають можливість до підключення - 204. Ініціативними групами профінансовано – 1 054 700 грн дольвої участі.
Одночасно виконувались роботи по будівництву 2 192 метрів мереж водопостачання по вулицях М.Високінського, Лугова, провулках Ушакова, Молодіжний, пров. 5-й Комарова. Дольова участь 184 власників будинків становить 730, тис. грн. Бюджетом профінансовано 2,6 млн грн.
Продовжуються роботи з проектування мереж каналізування та водопостачання територій кварталних комітетів «Добробут» (вул.Степова, 1-й та 2-й пров.Степові, вул.Дорошенка), «Соняшник» (вул.Могильчака), «Тяжилів» (вул.І.Савченка) комітетів мікрорайонів Корея (вул.Грохольських, вул.Бестужева з провулками), П’ятничани вул.О.Кобилянської з №123, квартального комітету «Ясний» (вул.Москвіна з провулками), виконання робіт по яких планується на 2019рік.
«Дякую Асоціації органів самоорганізації та всім представникам квартальних комітетів за досить активну і системну роботу, яка триває з 2007 року. Наталія Панчук зазначила, що у кожної свідомої нації є органи самоорганізації, і це є правда. У контексті виконання Стратегії «Вінниця 2020» та формуванні сильної територіальної громади дуже велику роль відіграють саме органи самоорганізації населення», – каже міський голова Сергій Моргунов.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: