Митрополит Симеон проти Московської церкви: суд заборонив реєструвати нового керівника Вінницької єпархії

Митрополит Симеон проти Московської церкви: суд заборонив реєструвати нового керівника Вінницької єпархії
Митрополит Вінницький і Барський Симеон

Митрополит Вінницький і Барський Симеон відправив позов до суду щодо роз’яснення рішення очільника УПЦ МП про позбавлення його права на служіння

Вінницький міський суд задовольнив заяву митрополита Вінницького і Барського Симеона (Володимира Шостацького), заборонивши державним реєстраторам та приватним нотаріусам вносити зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань стосовно керівника релігійної організації «Управління Вінницької єпархії Української православної церкви».

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на ухвалу суду від 28 грудня.

В ухвалі суду сказано, що митрополит Київський і всієї України УПЦ МП Онуфрій видав указ від 17 грудня 2018 року №1657 про звільнення Преосвященного Симеона від управління Вінницькою єпархією та про заборону священнослужіння. На думку позивача, після спірного указу митрополита Онуфрія зміна відомостей в Єдиному державному реєстрі щодо керівника може порушити право митрополита Симеона на управління Вінницькою єпархією.

Водночас суд дійшов висновків, що заходи забезпечення позову митрополита Симеона мають тимчасовий характер і діють до виконання рішення суду, яким закінчується розгляд справи по суті.

Зауважимо, що предметом судового позову митрополита Вінницького і Барського є поновлення на роботі.

Пізніше прес-служба Вінницької єпархії повідомила, що митрополит Вінницький і Барський Симеон відправив позов до суду щодо роз’яснення рішення очільника ПЦ МП Онуфрія про позбавлення Симеона права на служіння. Про це повідомляє прес-служба Вінницької єпархії. У зверненні Симеон заявляє, що його намагання відновити справедливість не означає повернення до УПЦ МП.

Розгляд судової справи відбудеться 30 січня.

За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, на 8 січня 2019 року керівником релігійної організації «Управління Вінницької Єпархії Української православної церкви» залишається Володимир Шостацький (митрополит Вінницький і Барський).

Натомість настоятель УПЦ МП Онуфрій призначив архієпископа Бородянського Варсонофія керівником Вінницької єпархії.

Нагадаємо, що 15 грудня в Софійському соборі в Києві відбувся об'єднавчий собор, завданням якого було створення помісної української православної церкви. На собор запросили всіх архієреїв Української православної церкви Київського патріархату, Української православної церкви Московського патріархату та Української автокефальної православної церкви. УПЦ МП не підтримала собор, у ньому взяло участь лише два митрополити УПЦ МП: митрополит Вінницький і Барський Симеон та митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр.

17 грудня стало відомо, що митрополит Вінницький і Барський Симеон оголосив про перехід Вінницької єпархії з Української православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України.

Того ж дня УПЦ МП заявила про звільнення і «заборону в служінні» тим своїм митрополитам, які брали участь в Об’єднавчому соборі: митрополиту Вінницькому і Барському Симеону (в миру Володимиру Шостацькому) і митрополиту Переяслав-Хмельницькому і Вишневському Олександру (Драбинко).

На кінець 2018 року понад 10 громад Вінницької області повідомили про рішення перейти до новоствореної Православної української церкви.

Читайте також публікації «Главкома»: «Андрій Юраш: Проросійська політика керівництва УПЦ МП привела цю церкву до глобальної катастрофи», «Томос - наш! 10 фактів, про які варто знати українцям», «Митрополит Симеон: Подзвонили з Москви і сказали, що має пройти чистка всіх націоналістів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: