Митрополит Симеон визнав: у Вінниці панує «русскій мір»

Митрополит Симеон визнав: у Вінниці панує «русскій мір»
У регіоні є віруючі з абсолютно протилежними позиціями, каже митрополит Симеон

Більшість мирян і духовенство зайняли вичікувальну позицію, стверджує митрополит Симеон

На Вінниччині віряни і духовенство не мають однозначної позиції щодо об’єднавчого процесу, який відбувається в українському православ’ї. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів митрополит Вінницький і Барський Симеон.

«Вінниця більше за «Русскій мір», як зараз висловлюються, а село – навпаки», - каже митрополит Симеон. За його словами, у регіоні є віряни з абсолютно протилежними позиціями. Є такі люди, які дуже чітко висловлюються за автокефальну церкву, інші – категорично проти.

Однак більшість мирян і духовенство, каже митрополит Симеон, зайняли вичікувальну позицію, спостерігаючи за цими об’єднавчими процесами, які відбуваються зараз. «Всі чекають, що ж з цього вийде, перш за все з Собору і Томосу», - розповів єпископ церкви Московського патріархату.

Окрім того він заявив, що отримує телефонні дзвінки від священиків з інших єпархій, де архієреї налаштовані проти автокефалії. «Так от, вони кажуть мені, що разом з парафіями переходитимуть до нової помісної церкви», - розповів владика Симеон.

Крім того проросійське видання «Страна» пише про те, що духовенство на Вінниччині обурене діями митрополита Симеона, який не підписав підсумковий протокол Собору єпископів УПЦ МП, що відбувся 13 листопада у Києві. За інформацією видання, священики 15 листопада провели екстрене зібрання, на якому заявили про повну підтримку рішення Собору.

Священики запропонували митрополиту Симеону скликати загальні збори всієї вінницької єпархії на 19 листопада для того, щоби «загальноєпархіальним голосуванням підтримати рішення (архієрейського Собору) і явити всецерковну єдність перед обличчям майбутніх випробувань», пише видання.

Як повідомляється, рішення підписали 42 учасники зборів з 44 присутніх. Це переважна більшість духовенства міста.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: