На 22 мільйони «погуляла» негода на Вінниччині

На 22 мільйони «погуляла» негода на Вінниччині

У Вінницькій області стихія нанесла збитки більш як на 22 мільйони гривень

У ніч  з 21 на 22 вересня на Вінниччині   сильні дощі із градом  викликали надзвичайну ситуацію,  яка нами класифікується як  надзвичайна  ситуація природного характеру регіонального рівня за територіальним поширенням.

Найбільше лютувала стихія в населених пунктах  Крижопільського, Козятинського,  Погребищенсько, Немирівського  та Тульчинського  районів.

Про це сьогодні під час прес-конференції  у  Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації повідомив директор Департаменту цивільного захисту ОДА Сергій Вовченко, повідомляє «Главком».

Посадовець поінформував, що за попередніми оцінками збитки у 25 населених пунктах  5-ти  постраждалих районів області становлять приблизно 22 млн. 45 тис. грн. При цьому, потреба у шифері для постраждалих районів   визначена  більш як 138 тис. листів.

Стихія пошкодила покрівлі  8 закладів освіти, 5 закладів охорони здоров'я, 25 адміністративних будинків та приміщень, 2 771 житлових будинків. Також пошкоджено 120  вікон та незначна частина дорожнього покриття.

У розрізі районів ситуація виглядає так:

  • у Крижопільському районі пошкоджено покрівлі 1 360 будинків. Потреба шиферу - майже 81 500 листів. Нанесено збитки приблизно на 4,5 млн. грн.;  
  • у Козятинському районі пошкоджено покрівлі на 304 будинках На відновлення потрібно 7 600 листів шиферу. Збитки становлять 2 млн .грн
  • у Погребищенському районі пошкоджено покрівлі на  566 будинках На відновлення  потрібно майже  28 000 листів шиферу. Заподіяно збитків на 4 млн.грн.
  • у Тульчинському районі пошкоджено покрівлі на 546 будинках На відновлення потрібно майже 20 685 листів шиферу. Збитки від стихії – 2,5 млн .грн.
  • у Немирівському районі пошкоджено покрівлі 63 будинків. На відновлення потрібно 702  листа шиферу. Збитків заподіяно на 100 тис. грн.

Сергій Вовченко окремо зупинився на роботах, які ведуться на території області з ліквідації наслідків стихії .

За його словами, на 07.00 ранку  25 вересня в населені пункти постраждалих районів завезено  46 770 листів шиферу – майже половину від потреби. Сергій Вовченко наголосив, що керівництвом області не лише мобілізовано зусилля торгових мереж по продажу будматеріалів у Вінницькій та сусідніх областях , але й відправлено заявки на заводи, які спеціалізуються на виробництві шиферу.

Рішенням обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій керівником робіт по відновленню постраждалих районів  призначено заступника голови ОДА Василя Броварника.

«Рішенням комісії також було  вирішено надати грошову допомогу  із коштів резервного фонду обласного бюджету у розмірі  3 млн. грн. постраждалим районам, пропорційно  нанесеним збиткам. Кошти будуть направлені районним державним адміністраціям»,- зазначив Сергій Вовченко.

Він також підкреслив, що  збитки значно перевищують можливості резервного фонду обласного та місцевих бюджетів. У зв’язку з цим, Департаментом цивільного захисту ОДА  підготовлено проект звернення до Кабінету Міністрів України щодо надання матеріальної  фінансової допомоги  області коштами резервного фонду державного бюджету.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: