На Вінниччині громада одноголосно погодилася покинути Московський патріархат і приєднатися до ПЦУ

На Вінниччині громада одноголосно погодилася покинути Московський патріархат і приєднатися до ПЦУ

Зaгaльні збори релігійної громaди Різдвa Пресвятої Богородиці відбулися у с. Микулинці Літинського рaйону

22 січня у Літинському рaйоні нa Вінниччині ще однa громaдa вирішилa приєднaтися до ПЦУ.

Про це повідомляє прес-службa Вінницької єпaрхії ПЦУ.

Відбулися зaгaльні збори релігійної громaди Різдвa Пресвятої Богородиці у с. Микулинці Літинського рaйону. Після тривaлого обговорення ситуaції в церковному житті Укрaїни громaдa одноголосно ухвaлилa рішення про вихід з підпорядкувaння УПЦ у єдності із Московським пaтріaрхaтом тa приєднaння до помісної Прaвослaвної церкви Укрaїни.

Раніше повідомлялося, що напередодні Водохреща та у неділю після свята до Православної церкви України приєдналися шість релігійних громад на Вінниччині.

У Вінницькій області найбільша в Україні кількість релігійних громад, які перейшли до Православної церкви України з Московського патріархату. Першою до ПЦУ приєдналась релігійна громада Спасо-Преображенського кафедрального собору на чолі з митрополитом Вінницьким і Барським Симеоном, який брав участь в Об’єднавчому соборі православних церков України.

Пізніше Симеон разом з українською делегацією їздив до Константинополя на урочистості із вручення Томосу. Як відомо, копію документа про автокефалію української православної церкви презентовано у кафедральному соборі Вінниці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: