На Вінниччині оголосили заборону на вилов риби

На Вінниччині оголосили заборону на вилов риби

Нерест – це особливий та надзвичайно важливий період у житті мешканців водойм, бо саме в цей час відбувається їх розмноження.

З метою збереження водних біоресурсів, у Вінницькій області видано наказ про встановлення заборони на їх лов в цей період.

Таким чином, у річках та їх притоках вилов риби заборонено з 1 квітня по 20 травня. У водосховищах, озерах, ставках та р. Дністер – з 1 квітня по 9 червня. Крім того, з 1 квітня по 9 червня діє заборона на лов раків у всіх рибогосподарських водоймах.

«Під час нересту забороняється будь-який вилов риби. Проте, дозволене любительське та спортивне рибальство з берега однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком чи спінінгом на спеціально визначених ділянках водойм», - заявили в Управлінні Держрибагенства у Вінницькій області.

Нагадуємо, що відповідно до затверджених такс для обчислення розміру відшкодування шкоди за кожен незаконно виловлений екземпляр доведеться сплатити від 17 до 2550 грн. Наприклад, за один екземпляр карася сріблястого штраф 17 грн., ляща - 170 грн., сома – 425 грн., судака звичайного – 510 грн., а щуки – 340 грн.

Закликаємо громадян бути свідомими і не порушувати правил рибальства. Якщо Ви стали свідком  порушення - прохання телефонувати за номерами «гарячої» лінії Вінницького рибоохоронного патруля: (0432) 67-12- 34 або 67-12-40.

Крім адміністративної відповідальності за порушення правил рибальства у нерестовий період існує і кримінальна відповідальність. Відповідно до ст. 249 ККУ передбачено штраф у розмірі від 1700 грн. до 6800 грн. або обмеженням (позбавленням) волі на строк до трьох років з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: