На Вінниччині продовжують гинути вівці з «митного полону»

На Вінниччині продовжують гинути вівці з «митного полону»

Тварин знаходяться у критичному стані

На Вінниччині загинули ще три вівці, дев’ять тварин знаходяться у критичному стані. Про це повідомила волонтер з Одеси Дарія Подолян.

«Ще троє овець, які зараз перебувають в кошарі на території Тульчинської філії ДП «Укрвестсанзавод», загинули. Дев’ять тварин перебувають у критичному стані. Сюди прибули ветлікарі Держпродспоживслужби, вони ставлять знесиленим вівцям крапельниці та допомагають їм вижити. Решту тварин погодували і напоїли», - повідомила Подолян.

За її словами, тільки  після надання допомоги ослаблим тваринам у решти сьогодні будуть відібрані зразки крові для аналізів і вже за їх результатами вирішуватиметься подальша доля овець.

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Григорій Сидорук повідомив, фахівці відомства сподіваються сьогодні завершити забір у тварин крові на аналізи і доправити їх до центральної лабораторії Держпродспоживслужби у Києві. У такому випадку можна сподіватися на отримання результатів досліджень відібраних зразків до суботи.

Як повідомлялося раніше, із 300 овець, які пробули два тижні в закритій фурі у Чорноморському порту без їжі і води, загинули 54. Триярусну фуру з вівцями вивантажили в Тульчині 28 жовтня близько першої години ночі.

Вантаж - вівці в кількості 300 голів ТОВ «Украніксар» - 6 жовтня перетнув державний кордон України в режимі «експорт» до Туреччини, а 12 жовтня тварини були повернуті в Україну на термінал відправлення, оскільки турецькою стороною вантаж не був прийнятий. Офіційні органи Туреччини не надали інформацію про причини повернення цих тварин.

25 жовтня під тиском місцевих активістів-зоозахисників, які пікетували порт, тварин, що вижили протягом 2-тижневої бюрократичної тяганини, було дозволено нагодувати сіном та яблуками і напоїти водою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: