На Вінниччині розчистять притоку Бугу та створять водойму біля Барської фортеці

На Вінниччині розчистять притоку Бугу та створять водойму біля Барської фортеці

Водосховище загрожує підтопленню навколишніх територій, тому його розчистка убезпечить мешканців, які проживають поблизу

Сьогодні на робочій нараді у Вінницькій облдержадміністрації обговорювали питання очистки ставка від мулових наносів в Барському районі. Також запланували відтворення історичної берегової лінії біля Барської фортеці.Про це повідомляється на сайті Вінницької ОДА.

Ставок або ж так зване Барське водосховище розташований в заплаві річки Рів, яка є правою притокою Південного Бугу. Його площа складає 218 га, а загальний об’єм води – 2,2 млн. м3.

«Дана водойма –  це орнітологічний заказник і тому важливо в рамках розчистки зберегти місця гніздування птахів.  А також –  це великий об’єм води, що загрожує підтопленню навколишніх територій, тому його розчистка убезпечить  мешканців, які проживають поблизу», – зазначив перший заступник голови ОДА Андрій Гижко.

На нараді озвучили й інші пункти проекту з очистки Барського водосховища. Зокрема запланували збереження історичної берегової лінії, що примикає до Барської фортеці шляхом створення штучної водойми. Площа майбутньої водойми становитиме 0,7 гектарів. Планують розчистити русло річки Рів у нижньому б’єфі (б’єф – ділянка води, розміщена за водонапірною спорудою – Вікіпедія) ставка та її старе русло. Загалом планується відновити русло безіменної лівої притоки Рову.

Згідно з проектом будуть встановлені колодязі для забору води пожежними автомобілями, звичайні колодязі та буде виділена окрема ділянка для водопою тварин.

Для спрощення доступу до Барської фортеці планують збудувати зручні під’їзні дороги.  

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: