На Вінниччині ще одна громада вирішила приєднатися до Єдиної церкви

На Вінниччині ще одна громада вирішила приєднатися до Єдиної церкви
Настоятель храму Великомученика Дмитра Солунського протоієрей Василь Холод відмовився приєднуватися до Православної церкви України

Під час зібрання релігійна громада створила комісію для опису та обліку церковного майна

У середу 23 січня відбулося зібрання релігійної громади УПЦ МП храму Великомученика Дмитра Солунського, що у селі Верхівське Барському районі Вінниччини, де ухвалили рішення про приєднання до Православної церкви України.

Про це повідомила Барська районна рада на свої сторінці Fаcebook.

У заході, який проводила громада, взяло участь 126 мешканців, які одноголосно віддали свої голоси за ПЦУ. Напередодні зібрання поставили свої підписи про приєднання ще 146 членів громади.

Настоятель храму Великомученика Дмитра Солунського протоієрей Василь Холод відмовився приєднуватися до Православної церкви України. Просили цього не робити також священнослужителі інших парафій, зокрема, сіл Матейків, Каришків та смт. Копайгород, які приїхали на підтримку батюшки.

Але люди вирішили по своєму: на території Верхівської громади має діяти Православна церква України. Під час зібрання релігійна громада створила комісію для опису та обліку церковного майна. Віднині зазначена вище парафія буде підпорядковуватися Вінницькій єпархії ПЦУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: