На Вінниччині судитимуть лікаря через смерть хворого в’язня

На Вінниччині судитимуть лікаря через смерть хворого в’язня

Трагедія сталася у Стрижавській виправній колонії № 81

Прокуратурою Вінницької області постійно приділяється увага питанням додержання прав в’язнів на медичне забезпечення, створення умов для своєчасної діагностики у них захворювань та повноти надання їм необхідного лікування.

Ці питання обговорюються на нарадах у керівництва прокуратури області. Увага акцентується на проведенні ґрунтовних перевірок за фактами смертей засуджених, у т. ч. у медичних закладах ДКВС області та повноті надання медичної допомоги фахівцями лікувальних закладів.

Так за результатами однієї із таких перевірок у квітні минулого року прокуратурою області до ЄРДР внесено відомості за фактом неналежного виконання професійних обов’язків медичними працівниками міжобласної багатопрофільної лікарні при Державній установі «Стрижавська виправна колонія № 81» внаслідок чого один із хворих засуджених помер.

За результатами досудового розслідування, яке здійснювалось під процесуальним керівництвом галузевого відділу прокуратури Вінницької області, та після завершення низки судово-медичних експертиз, встановлено причинно-наслідковий зв'язок між неналежним виконанням професійних обов’язків одним із медичних працівників лікарні та смертю хворого.

У зв’язку з цим, у березні поточного року фігуранту провадження – лікарю медичного закладу оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч. 1 ст. 140 КК України. Обвинувальний акт, разом з кримінальним провадженням, направлено до суду для розгляду по суті та постановлення законного та обґрунтованого рішення щодо кримінальної відповідальності винної особи.

Окрім заходів кримінально-правового характеру, органами прокуратури області вживались інші наглядові заходи щодо виявлення порушень законодавства з питань додержання прав в’язнів на медичне забезпечення.

За наслідками наглядових перевірок на усунення порушень вимог законодавства з питань забезпечення прав в’язнів на медичне забезпечення прокурорами упродовж минулого та поточного років в установи та органи ДКВС в області внесено 22 вказівки, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 17 посадових осіб.

Робота у цьому напрямі галузевого нагляду триває та постійно перебуває на контролі прокуратури області.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: