На Вінниччині з підприємця через суд стягнуть кошти на розвиток інфраструктури села

На Вінниччині з підприємця через суд стягнуть кошти на розвиток інфраструктури села

Прокуратура направила позов до суду

Могилів-Подільською місцевою прокуратурою Вінницької області вивчено стан сплати забудовниками до бюджету коштів пайової участі у розвитку інфраструктури населених пунктів на території Мурованокуриловецького району. До суду скеровано позовну заяву про стягнення із забудовника коштів пайової участі. 

Про це повідомляє прес-служба прокуратури у Вінницькій області.

Відповідно до вимог ст. 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» пайова участь у розвитку інфраструктури населеного пункту полягає у перерахуванні замовником до прийняття об’єкта будівництва в експлуатацію до відповідного місцевого бюджету коштів для створення і розвитку зазначеної інфраструктури.

Прокуратурою встановлено, що одним із підприємців с. Наддністрянське Мурованокуриловецького району проведено будівництво об'єкту з вбудованими приміщеннями комерційного призначення кошторисною вартістю 293 тис. гривень.

Проте, всупереч вимог Закону, забудовник договір про пайову участь не уклав та свої зобов'язання, в частині сплати коштів у розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури села в розмірі 10% від вартості будівництва, не виконав.

З метою усунення порушень Могилів-Подільською місцевою прокуратурою в інтересах держави в особі Наддістрянської сільської ради до суду скеровано позовну заяву про стягнення із забудовника коштів пайової участі. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: