На Вінниччині зафіксовано 654 випадки коронавірусу

На Вінниччині зафіксовано 654 випадки коронавірусу

26 нових випадків за останню добу

Традиційний онлайн брифінг, щодо ситуації із поширенням в області коронавірусної інфекції, голова обласної державної адміністрації Владислав Скальський сьогодні провів в Мурованокуриловецькому районі.

Керівник області повідомив, що станом на ранок, 13 травня, в області зафіксовано 654 випадки захворювання на коронавірусну інфекцію, тобто 26 нових випадків за останню добу.

«Кількість тих, хто одужав, зросла — станом на сьогодні в області одужало 355 осіб», — зауважив Владислав Скальський.

Посадовець зазначив, що на даний час в лабораторіях протестовано понад 12 тисяч зразків біоматеріалів.

«Лабораторний центр продовжує працювати в посиленому режимі. Відтак, рішенням обласної комісії з ТЕБ та НС виділено додаткові кошти на закупівлю нового ампліфікатора та витратних матеріалів для нього, аби на щоденній основі забезпечувати додаткову потужність проведення ПЛР-тестувань. Наше завдання — забезпечити якісне відпрацювання усіх планових госпіталізацій, пневмоній, підозрюваних та контактних осіб в процесі епідеміологічного розслідування, а також своєчасне обстеження медичних працівників, працівників Нацполіції — тобто тих, хто зараз знаходиться на передньому фланзі у боротьбі із розповсюдженням коронавірусної інфекції», — наголосив посадовець.

Владислав Скальський зазначив, що на жаль, в області 12 пацієнтів знаходяться у важкому стані. Двоє з них перебувають на апаратах штучної вентиляції легень, шестеро хворих отримують СІПАП-терапію, четверо — кисневу підтримку. Відтак, сьогодні, як ніколи, важливо зберігати свідоме мислення в ставленні до ситуації та використовувати індивідуальні засоби захисту.

«Необхідно пам’ятати, що зараз, на жаль, ми ще не можемо повернутися до звичного ритму життя. Коронавірусна інфекція не відступила, ми щодня маємо нові і нові випадки, тому я закликаю вас бути свідомими, берегти одне одного і пам’ятати, що здоров’я вас і ваших близьких — у ваших руках», — підкреслив очільник області.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: