На Вінниччині зафіксували новий спалах африканської чуми

На Вінниччині зафіксували новий спалах африканської чуми

Новий випадок захворювання зафіксували у селі Посухів

На Вінниччині зафіксували новий спалах африканської чуми. Цього разу – у Мурованокуриловецькому районі. Про це повідомляє Vlasno.info з посиланням на прес-службу Мурованокуриловецької РДА.

Новий випадок захворювання свиней на небезпечний вірус виявили в одному з домогосподарств у селі Посухів. Після дослідження відібраних проб біоматеріалу працівники Київського державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи діагноз підтвердили. У зв'язку з цим випадком у районі негайно провели засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії, на якій затвердили заходи, спрямовані на ліквідацію та недопущення розповсюдження захворювання африканської чуми свиней в районі.

Додамо, що окрім Вінниччини, спалахи африканської чуми зафіксували на Рівненщині, Одещині та Луганщині. 

Нагадаємо, африканська чума свиней завдала збитків Україні на 160 млн. грн. Починаючи з 2012 року, особисті селянські господарства та спеціалізовані фермерські підприємства країни отримали збитків на загальну суму 162,6 млн. грн внаслідок захворювання свиней на Африканську чуму (АЧС).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: