На Вінниччині засуджено трьох інформаторів терористів

На Вінниччині засуджено трьох інформаторів терористів

За матеріалами Служби безпеки України на Вінниччині засуджено трьох учасників інформаторської мережі терористичної організації «ДНР»

Оперативники спецслужби встановили, що мешканці Торецька збирали дані про позиції, дислокацію, чисельність, маршрути пересування сил і засобів Збройних Сил України та інших військових формувань України, які брали участь у проведенні антитерористичної операції.

Про це інформує прес-служба СБУ, повідомляє «Главком».

Отримані відомості інформатори телефоном передавали своїм кураторам, які в свою чергу доповідали їх представнику незаконних збройних формувань.

У подальшому інформація використовувалась учасниками терористичної організації «ДНР»  у веденні злочинної діяльності, зокрема здійсненні диверсійних атак, артилерійських обстрілів місць дислокації українських військовослужбовців і військової техніки.

Співробітники СБУ затримали спільників терористів за місцями проживання у Торецьку у грудні 2016 року.

Під час санкціонованих слідчих дій у зловмисників вилучені мобільні пристрої, через які здійснювався зв’язок з кураторами. Під час досудового розслідування підозрювані визнали свою вину у вчиненні злочину передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Рішенням Вінницького міського суду затриманим призначено покарання у вигляді трьох років і десяти місяців позбавлення волі.

Вироки набули законної сили.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: