На Вінниччині затримали шахрайку, як обібрала пенсіонера в сусідній області

На Вінниччині затримали шахрайку, як обібрала пенсіонера в сусідній області

Замість грошей потерпілий отримав порізаний папір

На Вінниччині поліцейські затримали шахрайку, яка «обміняла» пенсіонеру 11 тисяч гривень на папірці.

Про це повідомляє прес-служба поліції Вінниччини.

До Ружинського відділення поліції Житомирської області надійшло повідомлення про шахрайство. За словами сільського голови с. Вчорайше, який зателефонував на спецлінію «102», до нього звернувся 80-річний місцевий житель та розповів, ніби щойно «обміняв» заощадження у жінки, яка назвалась соціальним працівником. Однак запідозрив лихе та звернувся по допомогу. Чоловік зміг повідомити, що незнайомка разом із напарницею поїхали автомобілем ВАЗ-21099 сірого кольору.

За деякий час наряд сектору реагування патрульної поліції Бердичівського відділу помітив схожий автомобіль і розпочав переслідування. Втікачі їхали у напрямку Вінниччини.

Тим часом пенсіонер розповів працівникам слідчо-оперативної групи поліції, що він був на подвір'ї, коли до нього звернулася незнайомка. Жінка назвалася працівницею соціальної служби. Вона повідомила, що триває перепис та обмін старих купюр на нові й запропонувала свою допомогу. Дідусь запросив добродійку до будинку. Там витягнув зі сховку свої заощадження – 11 тисяч гривень і віддав гості. Жінка забрала їх, а натомість видала пенсіонеру пакунок, перемотаний скотчем. Після цього «соціальна працівниця» швидко пішла.

За кілька хвилин пенсіонер схаменувся і зрозумів, що його, ймовірно, ошукали і кинувся по допомогу до сільради, що знаходиться неподалік. У ретельно замотаному скетчем пакунку виявилися нарізані папірці.

Покинутий автомобіль поліцейські виявили на Вінниччині. Утікаючи від поліцейських, зловмисниці зателефонували своїм родичам, щоб виїхали їм на підмогу, і згодом пересіли на інше авто ВАЗ-2199. Затримали їх на автошляху між селами Глухівці та Пляхове Козятинського району Вінниччини.

Одна із зловмисниць, 40-річна жителька Черкащини, зізналася у причетності до шахрайства. У неї вилучили 10 тисяч гривень, а ще тисячу, за її словами, витратила на бензин для авто.

Відкрито кримінальне провадження за статтею про шахрайство.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: