Операції «Первоцвіт 2019»: на Вінниччині виловлюють порушників природоохоронного законодавства

Операції «Первоцвіт 2019»: на Вінниччині виловлюють порушників природоохоронного законодавства

За два дні інспекторами складено вісім протоколів за незаконний збір Червонокнижних рослин

Спеціалістами відділу державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу Державної екологічної інспекції у Вінницькій області продовжується проведення операції «Первоцвіт 2019».

Про це інформує прес-служба Державної екологічної інспекції у Вінницькій області, повідомляє «Главком».

Не дивлячись на численні попередження щодо заборони збору та продажу об'єктів рослинного світу, занесених до Червоної книги, громадяни і надалі продовжують порушувати вимоги природоохоронного законодавства. Не зупиняють порушників також і наявність штрафу, розмір якого встановлюється у судовому порядку.

Так, за незаконний продаж штраф передбачений у розмірі від 1 700 грн. до 3 655 грн. із конфіскацією об'єктів рослинного світу; за незаконний збір – від 340 грн. до 510 грн. із конфіскацією об'єктів рослинного світу.

За незаконний збір об'єктів рослинного світу передбачені також і збитки, які відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 1030 від 07.11.2012р. становлять 62 грн. або ж 31 грн. за кожну окремо зірвану рослину, в залежності від того з коренем чи без її було зірвано.

За результатами проведених протягом двох днів перевірок інспекторами було виявлено 8 випадків незаконного збору рослин, види яких занесені до Червоної книги України, а саме цибулі ведмежої, усім відомої як черемша.

На порушників було складено 8 протоколів за ст. 90 КУпАП, які направлено на розгляд до Тростянецького та Вінницького районних судів.

Також інспекторами було вилучено 753 рослини, загальна сума збитків за які становить 23 343 грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: