Палац на Вінниччині приваблює закохані пари

Палац на Вінниччині приваблює закохані пари

Донедавна у палаці розміщався міський готель, а потім – історичний музей

Старовинний палац віддавна є туристичною родзинкою міста Хмільник на Вінниччині. Архітектурна пам’ятка розміщена на Замковій горі. І зведена вона на місці старовинної фортеці. Недарма з певного ракурсу палац нагадує оборонну споруду.

З південного боку палацу одразу ж впадає у вічі вежа, яку побудували ще у 1534 році. А передній фасад збудований в стилі ренесансу у 1911-1915 роках. В наявності є й масивна колонада.

Власник замку граф Костянтин Ксідо імігрував із Греції. Був так званим світським левом і мав великий успіх у жінок. Легенди розповідають, що він застосовував свої чоловічі переваги іноді з користю. І одного разу для покращення свого фінансового становища звабив немолоду, непривабливу, та ще й глухоніму графиню Левашову. Однак, легенда говорить, що він все життя залишався вірним графині, а на отримані за щедре придане кошти звів прекрасний палац. Відтак, ця архітектурна пам’ятка приваблює закоханих. Подейкують, якщо закохані зізнаються у своїх почуттях на арковому мосту, то парі забезпечене щире кохання.

Донедавна у палаці розміщався міський готель, а потім – історичний музей. Зараз палац потребує реконструкції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: