Перший день обмежень: як об’їхати Соборну та чи штрафують патрульні поліцейські

Перший день обмежень: як об’їхати Соборну та чи штрафують патрульні поліцейські

Відсьогодні, 1 жовтня, на центральній вулиці міста почали діяти обмеження для руху приватного транспорту

Відповідні дорожні знаки 3.2 з табличками встановили на в’їзді на вулицю Соборну з площі Гагаріна та на перехресті Соборна — Мури. Обмеження діють у період часу із 6:00 до 22:00.

Тепер центральною вулицею Вінниці дозволено рухатися тільки громадському транспорту, тим, хто мешкає або працює на Соборній, екстреним, комунальним службам, таксі.

За словами старшого інспектора відділу безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції Вінницької області Анатолія Самуся, заїжджати на Соборну можна тим людям, які мешкають тут або працюють. Але тільки за умови, якщо іншого шляху потрапити на місце немає або такий спосіб є найкоротшим.

Багато водіїв ще не звикли до обмежень. Тому патрульні поліцейські зупиняли та нагадували їм про заборону. Штрафів, кажуть, не виписували за проїзд під забороняючий знак.


«Люди ще не звикли, що встановлені нові дорожні знаки, тому, у першу чергу, попереджаємо. Водії адекватно реагують. Я вважаю, що не потрібно карати, ми, у першу чергу, займаємося превентивними заходами», — сказав патрульний з екіпажу, що працювали біля площі Гагаріна.

Нагадаємо, відповідальність за порушення вимог дорожніх знаків передбачена частиною 1 статті 122 Кодексу про адмінправопорушення. Штраф — 255 гривень.

«Якщо учасник дорожнього руху працює в якомусь приміщенні в центрі Вінниці, він не має права виїхати на вулицю Соборну в районі площі Гагаріна, проїхати перехрестя Хлібної, проїхати перехрестя Театральної, Артинова, заїхати до Миколи Оводова і приїхати до міської ради. У такому випадку це буде порушення правил дорожнього руху, — каже Анатолій Самусь. — До міської ради є під’їзд із вулиць Монастирська, Оводова, Коріатовичів, використовуйте ці шляхи».

Таким чином, об’їхати Соборну можна по Магістратській чи Князів Коріатовичів. Вінницький урбаніст Віктор Перлов запропонував «лайфхак» повороту з центрального мосту на вулицю Князів Коріатовичів. 

«Це потрібно робити через два безконфліктні праві повороти — за кінотеатром «росія» на вул. Визволення, потім на Магістратську, а на перехресті із Соборною на зелений сигнал світлофору прямо. Так ви уникнете проблемного лівого повороту на вул. Мури», — написав він у facebook.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: