Ще дві громади на Вінниччині приєдналися до Православної церкви України

Ще дві громади на Вінниччині приєдналися до Православної церкви України

Найбільше парафій УПЦ МП перейшли у Вінницькій області

Перші дві церковних громади у Шаргородському районі приєдналися до Православної церкви України. Про це повідомляє сайт Вінницької єпархії Православної церкви України.

Разом зі своїм настоятелем ієреєм Михаїлом Івченко таке рішення ухвалили парафіяни храму святого великомученика Димитрія Солунського с. Будне, та Свято-Миколаївського храму с. Зведенівка (Попелівка).

Нагадаємо, що станом на 11 січня до Єдиної церкви перейшли 47 парафій УПЦ МП.

Зазначимо, що найбільше парафій УПЦ МП перейшли у Вінницькій області - вже 18 парафіяльних храмів і один кафедральний собор.

У хмельницькій області перейшли вісім храмів, у Львівській області – п’ять, у Черкаській області – п’ять, у Волинській області - три, у Чернівецькій області - три, у Тернопільській області - одна, у Рівненській – одна і Дніпропетровській - одна.

У Києві до ПЦУ перейшли: Спасо-Преображенський собор та храм Покрови Пресвятої Богородиці при головному військовому клінічному госпіталі.

За даними на 2002 рік в Україні налічує 2781 парафію УПЦ МП.

Нагадаємо, раніше у Львівській області громада церкви святої великомучениці Параскеви П'ятниці в селі Карів Сокальського району прийняла рішення перейти з УПЦ МП до помісної Православної церкви України. Всього у Львівській області 60 громад УПЦ МП.

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив, що вірить у об'єднання всіх православних церков довкола Православної церкви України.

Нагадаємо, 5 січня у Стамбулі проходила церемонія підписання Томосу про автокефалію Української православної церкви. Томос було підписано Вселенським патріархом у Соборі святого Георгія під час архієрейського служіння.

6 січня у Соборі святого Георгія на Фанарі відбулася церемонія вручення Томосу про автокефалію Православної церкви України.

7 січня у Софії Київській пройшла святкова Різдвяна божественна літургія, на якій вперше показали Томос про автокефалію. Відео церемонії можна подивитися тут.

А вже 9 січня у Стамбулі Томос підписали усі члени Синоду Вселенського патріархату (фото).

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: