Ще дві релігійні громади на Вінниччині приєдналися до Православної церкви України

Ще дві релігійні громади на Вінниччині приєдналися до Православної церкви України
По всій Вінницькій області громади переходять до Української церкви

У Козятинському районі два храми приєдналися до ПЦУ

Релігійна громада Свято-Михайлівського храму с. Перемога Козятинського району прийняла рішення про перехід з юрисдикції УПЦ Московського патріархату до Православної Церкви України.

Про це інформує прес-служба Вінницької єпархії ПЦУ, повідомляє «Главком».

Рішення було прийняте одноголосно усіма членами релігійної громади. Перед цим у селі було проведене опитування, під час якого понад 300 жителів висловилися за приєднання до Української Церкви.

Настоятель храму, що будується у селі, протоієрей Володимир Ратошнюк, поки що не визначився остаточно і не підтримав рішення своєї пастви, тому віряни звернулися до Вінницької єпархії ПЦУ з проханням призначити їм нового настоятеля. З благословення митрополита Вінницького і Барського Симеона, громадою тимчасово буде опікуватися настоятель храму с. Махнівки протоієрей Андрій Кіпер.

Напередодні свята Різдва Христового відбулися збори й у громаді храму Різдва Пресвятої Богородиці с. Пузирки Козятинського району.

На зборах було прийняте рішення про приєднання до Православної Церкви України. На жаль, колишній настоятель ієрей Вадим Яковенко не підтримав одностайного рішення своєї пастви, тому з благословення митрополита Вінницького і Барського Симеона духовну опіку громади с. Пузирки покладено на протоієрея Віктора Боднаря.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: