Спалах кишкової інфекції у дитячому садку на Вінниччині. Оголошено карантин

Спалах кишкової інфекції у дитячому садку на Вінниччині. Оголошено карантин

Роботу навчального закладу призупинено на сім днів

24 квітня 2018 року на Вінниччині зареєстровано сім випадків гострої кишкової інфекції серед дітей, які напередодні захворювання відвідували дитячий навчальний заклад «Казка», що у смт Стрижавка.

Про це повідомляють у Держпродспоживслужбі у Вінницькій області.

Четверо дітей віком 2-5 років з діагнозом «Гострий гастроентероколіт» госпіталізовані у Вінницьку обласну клінічну дитячу інфекційну лікарню, ще троє перебувають на лікуванні у Вінницькій районній лікарні. Діагноз – «Гострий гастроентероколіт», перебіг захворювання середнього ступеню важкості.

За результатами лабораторних досліджень, етіологічним чинником даного групового випадку захворювання дітей є рота вірус, який має значну контагіозність та велику ймовірність перехресного інфікування і заносу інфекції в інші групи закладу.

За ініціативи Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проведено засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Вінницькій районній державній адміністрації.

Рішенням комісії, з метою запобігання поширення інфекції в дитячому колективі, функціонування ДНЗ «Казка» (Вінницький р-н., смт. Стижавка, вул. Алеї, 58) призупинено терміном на 7 днів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: