Спецкомісія встановила причини жахливої загибелі подолянина у лісі

Спецкомісія встановила причини жахливої загибелі подолянина у лісі

Ця страшна пригода трапилася усередині вересня цього року у лісовому масиві неподалік села Підлісний Ялтушків, що в Барському районі Вінницької області

Після обіду, у ході розслідування встановили, що це сталося о пів на третю, тридцятирічний підсобний робітник стояв у лісі, очікуючи лісівника. Ця територія, де відбувалася вирубка, підпорядкована Барському райагролісу. У якусь мить сталося непоправиме: з високого ясена відірвалася товста гілка. Вона впала прямо на голову чоловікові. Медики згодом встановили, що травми були надзвичайно важкі, зокрема, перелом кісток склепіння черепа, забій головного мозку важкого ступеня. 

Як повідомила прес-служба управлінні Держпраці у Вінницькій області, у ході розслідування спецкомісія встановила, що робітник загинув через низку причин:

 «...Незастосування працівниками під час перебування на лісосіці засобів індивідуального захисту (захисних касок), невідповідність вимогам безпеки технологічного процесу виконання лісосічних робіт, не виконання до проведення основних лісосічних робіт підготовчих робіт, а саме – приземлення усіх небезпечних та таких, що заважають безпечній роботі, дерев у зовнішніх та внутрішніх зонах безпеки, не встановлення на лісосіці заборонних знаків безпеки перед проведенням лісосічних робіт, відсутність на лісосіці для відвантаження деревини верхнього лісоскладу, внаслідок чого допущено перебування працівників для ручного навантаження деревини  безпосередньо на лісосіці, у зоні небезпечних дерев».

Фахівці, що увійшли до складу згаданої комісії, визнали, що цей нещасний випадок пов'язаний з виробництвом. А хто саме не подбав про дотримання правил безпеки під час робіт у лісі – це та інше з'ясовуватимуть працівники прокуратури, яким передані матеріали цього спецрозслідування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: