Священик Московського патріархату з «тітушками» напали на парафіян, що збиралися перейти до ПЦУ

Священик Московського патріархату з «тітушками» напали на парафіян, що збиралися перейти до ПЦУ

Міністр спорту пригрозив атлетам, яких підозрюють у нападі

У селі Писарівка, що на Вінничині, місцевий священик УПЦ МП привів з собою близько 60 «тітушок». Вони влаштували бійку під час зборів парафіян, на яких вирішувалося питання щодо переходу місцевої парафії до Православної церкви України.

Внаслідок бійки декілька ударів отримав сільський голова Дмитро Науменко та дільничний

Чи були учасники бійки спортсменами – поки невідомо. Однак міністр молоді та спорту Ігор Жданов попередив, що якщо будуть відомі факти участі атлетів у такого роду заходах – вони будуть покарані.

«Наполегливо попереджаю спортивні федерації, атлетів, тренерів, функціонерів: категорично неприйнятним є використання спортсменів для перешкоджання вільному політичному, або релігійному волевиявленню громадян України. Такі хуліганські дії, не лише порушують закон, але й грубо суперечать олімпійським цінностям. Свою категоричну оцінку таким діям даватиме, як Міністерство внутрішніх справ, так і Міністерство молоді та спорту України. Якщо виявиться, що до подібних силових акцій причетні спортсмени збірних команд України, моя реакція, як профільного міністра, буде максимально жорсткою», – заявив Ігор Жданов.

Новий порядок переходу до Православної церкви України

Як відбувається процес переходу парафій до Православної церкви України https://24tv.ua/ukrayina_tag1119Як відбувається процес переходу парафій до Православної церкви України https://24tv.ua/ukrayina_tag1119

Наразі Православна церква України має близько 7 тисяч парафій.

В інтернеті створили онлайн-карту, на якій позначені громади, що перейшли під юрисдикцію Православної церкви України від УПЦ Московського патріархату.

 Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: