Територіальної громади селища Десна приєдналася до Вінниці

Територіальної громади селища Десна приєдналася до Вінниці

Депутати міської ради голосували за приєднання

26 жовтня під час сесії міської ради було прийняте рішення про добровільне приєднання територіальної громади селища Десна Вінницького району до територіальної громади міста Вінниці. Воно набере чинності 29 листопада цього року. У планах – підготувати пропозиції щодо формування на приєднаній території мережі закладів для надання послуг у сфері освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту тощо. Також передбачити приміщення для розташування необхідних служб, які надаватимуть послуги місцевим жителям.
Кілька років тому громада селища Десна, що у передмісті Вінниці, висловила бажання приєднатися до обласного центру. Тоді були проведені громадські слухання, на яких мешканці ініціативу підтримали. Певною мірою жителі Десни вже інтегровані у  суспільне життя Вінниці. Чимало з них працюють на вінницьких підприємствах, а діти відвідують вінницькі школи. 

З іншого боку, вінничани також працюють на підприємствах, які територіально знаходяться на території Десни, – це комбінат хлібопродуктів №2, Вінницький крупозавод, приватне підприємство  «Ранок» та інші. Тож були усі територіальні та соціально-економічні передумови об’єднання громад. З міського бюджету Вінниці селище у попередні роки вже отримувало субвенції на соціально-економічний розвиток для реалізації інфраструктурних проектів на території Десни. 
У подальшому підготують пропозиції щодо створення закладів для надання послуг мешканцям Десни, а також включення селища до загальної системи громадського транспорту Вінниці.
«Ще у 2015 році  територіальна громада селища Десна виявила бажання приєднатися до міста Вінниці. Після цього були проведені відповідні процедури згідно з чинним законодавством  у рамках реформи місцевого самоврядування, яка була запроваджена Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом. Тож, ми ставимо остаточну крапку щодо приєднання територіальної громади Десни до міста Вінниці і рішення набуває чинності з 29 листопада 2018 року», – каже міський голова Сергій Моргунов.
5 травня 2018 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» щодо добровільного приєднання територіальних громад сіл, селищ до територіальних громад міст республіканського Автономної Республіки Крим, обласного значення від 03.04.2018 № 2379-VIII.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: