У День журналіста медійники згадали загиблих колег

У День журналіста медійники згадали загиблих колег

Учасники акції у Вінниці принесли портрети колег, яких вже немає серед живих…

Георгій Гонгадзе, Павло Шеремет, Олександр Кучинський, Ігор Костенко, Вадим Бойко, В’ячеслав Веремій, Василь Сергієнко – це далеко не весь список журналістів, убитих під час виконання службових обов"язків за часи незалежності України.

Сьогодні, 6 червня, коли в Україні відзначають День журналіста, вінницькі медійники пом’янули загиблих колег. Перед урочистостями з нагоди свята, які мали відбутися в облдержадміністрації, представники ЗМІ зібралися на площі Небесної сотні. У руках вони тримали портрети журналістів, яких уже немає серед живих. Їх згадали хвилиною мовчання та запалили свічки пам’яті.

«У цьому році був нагальний привід влаштувати таку акцію. Це і вирок Сущенку, і замах на Бабченка. Ця акція - це нагода для журналістів різних видань заявити про свою солідарність», - прокоментувала організаторка акції, керівниця Прес-клубу Вінницької області Наталя Болховська.

Під час акції журналісти зауважили, що більшість убивств українських медійників досі не розкриті. Також було наголошено, що представникам ЗМІ потрібно бути обережними, адже механізми захисту журналістів в Україні, на жаль, не дієві.  

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: