У мерії Вінниці відповіли на петицію про збереження підземних ходів

У мерії Вінниці відповіли на петицію про збереження підземних ходів
Вінницькі катакомби

Питання знищення підземних ходів давно актуальне

Від Вінницької міськради надійшла відповідь на петицію від 10 грудня «Вінницькі катакомби – можлива туристична родзинка». Її автору відомому вінницькому архітектору Віталію Плясовиці пояснили, що питання вивчатимуть на засіданні Ради з питань історії, культурної спадщини та топоніміки міста.

Зазначимо, що тема знищення підземних ходів давно актуальна. Розголосу вона набрала після того, як стало відомо, що продається цегла з підземель під будівлею колишнього готелю «Центральний» на вул. Соборній.

Автор петиції запропонував «створити незалежну групу з фахівців історії та археології (не з міста Вінниці), яка б провела аналіз та дослідила усі підземні катакомби» в історичному ядрі міста та «надала їм правовий статус».

Також він вважає, що цей статус «затвердити відповідними документами», а на час дослідження варто «призупинити всі будівельні роботи в районі можливого виявлення катакомб», аби не допустити їх руйнації.

За словами В. Плясовиці, вінницькі катакомби можуть стати туристичною родзинкою міста, а влада давно позиціонує розвиток туризму, нещодавно навіть створено відповідний департамент маркетингу і туризму. У мерії вказали, що про результати розгляду питання на засіданні Ради з питань історії, культурної спадщини та топоніміки міста повідомлять додатково.

Автор петиції опублікував відповідь, але відмовився її комментувати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: