У місцях масових поховань євреїв на Вінниччині встановлять меморіальні плити

У місцях масових поховань євреїв на Вінниччині встановлять меморіальні плити

Плити з’являться у п’яти населених пунктах області у місцях масових поховань євреїв.

25 червня у приміщенні обласної державної адміністрації відбулося засідання  обласної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті учасників антитерористичної операції,  жертв війни та політичних репресій.
На порядок денний було винесено питання за зверненням голови Вінницького обласного товариства єврейської мови та культури, щодо реалізації на території Вінниччини проекту Фонду Меморіал убитим євреям Європи «Захистимо пам’ять», а саме щодо погодження написів на меморіальних плитах семи місць масових поховань євреїв у п’яти населених пунктах.

В той же день було утворено робочу групу для вивчення матеріалів щодо місць масових поховань євреїв у п’яти населених пунктах: село Вахнівка Липовецького району (два місця розстрілу), село Плисків Погребищинського району (два місця розстрілу), місто Липовець, село  Самгородок Козятинського району та село Чуків Немирівського району.

Представник Українського Центру вивчення історії Голокосту Михайло Тяглий надав представникам комісії історичні есе українською мовою про місця поховань.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: