У школі на Вінниччині, в якій отруїлись діти, виявили стафілокок

У школі на Вінниччині, в якій отруїлись діти, виявили стафілокок

Відповідні інстанції провели лабораторні дослідження

Отруєння дітей у Могілів-Подільській школі №1спричинив стафілокок, – такого висновку дійшли фахівці Держпродспоживслужби. Як з’ясувалося в результаті лабораторних досліджень, носіями небезпечної бактерії були двоє працівників харчоблоку.

З 20 санітарно-гігієнічних змивів з обладнання, посуду та рук працівників їдальні, у 2 випадках (10%) виявлені бактерії групи кишкової палички. При дослідженні 11-ти проб харчових продуктів і готових страв, з 2-х проб (тюфтеля тушкована, сосиска молочна відварена) виявлені загальні коліформи, – зазначають у відомстві

Дві проби питної води (харчоблок школи та питний фонтанчик) не відповідали санітарним вимогам за загальним мікробним числом, виявлені загальні коліформи, ешеріхія колі та ентерококи.

Нагадаємо, 8 грудня, до інфекційного відділення Могилів-Подільської окружної лікарні із симптомами отруєння потрапили п’ятеро учнів місцевої школи №1. У всіх хворих виявили симптомами гострої харчової токсикоінфекції, з попереднім діагнозом "Харчова токсикоінфекція. Ацетонемічний синдром".

Станом на 9 годину 18 грудня 2018 року діти, з числа постраждалих при спалаху у м. Могилів-Подільський, продовжували лікування.

При отриманні результатів лабораторного дослідження, розпорядженням Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області від 14.12.18 р. № 02.6.02-24/6047, на період проведення робіт по ревізії та дезінфекції водопровідної системи школи, тимчасово призупинено функціонування харчоблоку закладу.

Ситуація перебуває на контролі Головного Управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: