У Вінниці чоловіка, який убив собаку, засудили до п’яти років в'язниці

У Вінниці чоловіка, який убив собаку, засудили до п’яти років в'язниці

Юрій Маркін ударив ногою собаку на очах у 80-річного господаря

Фото: vezha.ua

Суд застосував до чоловіка запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту до набрання вироку законної сили

Вінницький міський суд визнав винним 28-річного вінничанина Юрія Маркіна, який у березні минулого року ударив ногою собаку на очах у 80-річного господаря Сергія Липача. Від удару тварина загинула.

Як повідомляє пресслужба суду, суд призначив 28-річному чоловіку покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з врахуванням молодого віку обвинуваченого, відсутності пом’якшуючих обставин, за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 299 Кримінального кодексу України.

Також суд застосував до нього запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту до набрання вироку законної сили. Вирок ще не набрав законної сили.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину не визнав. На підставі обвинувачення, прокурор просила суд призначити 28-річному чоловіку покарання у вигляді семи років позбавлення волі.

В українському законодавстві з 2017 року суттєво підвищено відповідальність за жорстоке поводження з тваринами. Зокрема, ст. 299 Кримінального кодексу України було доповнено частиною третьою, в якій дії щодо жорстокого поводження з тваринами, що вчиняються з особливою жорстокістю або у присутності малолітнього чи неповнолітнього, або щодо двох і більше тварин, або повторно, або групою осіб, або вчиняються активним способом стали підставою кримінальної відповідальності та передбачають покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.
Відтак жорстоке поводження з тваринами за наведених обтяжуючих обставин відповідно до ст. 12 Кримінального кодексу України є тяжким злочином.

Судові засідання відбувалися за присутності великої кількості людей, які підтримували пенсіонера.

Як повідомлялось, у лютому у Вінницькій області засудили чоловіка, який вбив сусіднього собаку, приготував його та з’їв. Подія сталася у Калинівському районі. Оскільки порушник раніше був звільнений з місць відбування покарання достроково, то йому додали і попередній невідбутий термін.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: