У Вінниці двоє чоловіків здійснили розбійний напад на магазин

У Вінниці двоє чоловіків здійснили розбійний напад на магазин

Протягом доби правоохоронці розкрили злочин

В місті Вінниці на вулиці Хмельницьке шосе серед білого дня двоє невідомих чоловіків вчинили розбійний напад на продавця продуктового магазину. Намагаючись заволодіти грошима з каси, один з нападників наніс потерпілій численні травми голови та обличчя.

Про це інформує прес-служба Національної поліції у Вінниці, повідомляє «Главком».

«Інформація про вчинення розбійного нападу на магазин надійшла до поліції близько 12.45, 21 вересня, від диспетчера охоронної фірми. За лічені хвилини на місці злочину працювала слідчо-оперативна група, експерти та оперативники карного розшуку», - йдеться у повідомленні.

Також правоохоронці зазначають, що опитавши потерпілу, свідків та, переглянувши записи з камер відеоспостереження, працівники карного розшуку вінницької міської поліції встановили осіб, причетних до цього злочину, а через кілька годин встановили місце знаходження одного з них. 23 вересня, він був затриманий у місті Жмеринка.       

Як розповів начальник Вінницького відділення поліції Анатолій Присяжнюк, вживши слідчо-розшукові заходи, оперативники встановили місце переховування одного з нападників і затримали його у готелі в Жмеринці. Ним виявився 30-річний житель Могилів-Подільського району. У 2009 році він звільнився з виправної колонії, де відбував  покарання за вчинення крадіжок. Під час затримання у нього поліцейські вилучили гроші та мобільний телефон потерпілої.

Затриманий виправдовується, що не мав наміру завдавати шкоди потерпілій, лише хотів викрасти гроші з каси магазину. Коли продавець це помітила та почала чинити опір, він вирішив застосувати ніж.

Зловмисник ножем наніс потерпілій численні рани голови і обличчя, після чого вдарив пляшкою по голові, забрав близько 3 000 гривень та телефон. Під час боротьби з нападником жінка встигла натиснути тривожну кнопку охорони.

Як з’ясувалося, під час вчинення злочину зловмисник був не один. На вулиці його чекав товариш, з яким він познайомився у Одесі та запросив його до себе у Могилів-Подільський погостювати. Побачивши, через у вікно, що відбувається у приміщенні магазину, товариш спочатку тримав вхідні двері, а потім втік. Його особу поліцейські встановили. Він - житель Луганської області. Нещодавно звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за крадіжки. Наразі поліція вживає заходів щодо його затримання.

Слідчим відділенням поліції відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 187 КК України (розбій). Затриманий знаходиться у ізоляторі тимчасового тримання. За вчинення такого злочину йому загрожує до 12 років ув’язнення. Правова оцінка діям його товариша буде надана в ході досудового розслідування.

55-річна потерпіла прооперована і перебуває у лікарні.  


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: