У Вінниці медики розробили перший в Україні протокол лікування COVID-19

У Вінниці медики розробили перший в Україні протокол лікування COVID-19
Вінницькі медики для лікування використовують групу протималярійних препаратів, а також препарати, які застосовують при лікуванні СНІДу

Не дочекавшись центрального протоколу, у Вінниці розробили свій — заснований на китайському, італійському, іспанському, американському та корейському досвіді

Вінницькі медики розробили та затвердили власний протокол лікування захворювань викликаних інфекцією коронавірусу SARS-CoV-2.

Про це повідомили у департаменті охорони здоров’я Вінницької ОДА.

За словами лікарки-інфекціоністки Лариса Мороз, оскільки у світі немає єдиного протоколу лікування хворих на коронавірус, кожна країна розробляє свій. 

«Не дочекавшись центрального протоколу, у Вінниці розробили свій — заснований на китайському, італійському, іспанському, американському та корейському досвіді», — зазначила вона.

Лікарка також наголосила, що протокол розробила кафедра інфекційних хвороб Вінницького національного медуніверситету і він офіційно затверджений на рівні Міністерства охорони здоров‘я. 

Зазначається, що це медикаментозне лікування, яке будуть застосовувати ще до етапу застосування апаратів штучної вентиляції легенів. 

Так, для лікування використовують групу протималярійних препаратів, а також препарати, які застосовують при лікуванні СНІДу, оскільки в склад геному коронавірусу входить частина геному вірусу імунодефіциту людини.

До слова, волонтери у Вінниці друкують для медиків маски на 3D-принтеріРаніше повідомлялося, що вінницькі волонтери збираються на 3D принтерах друкувати захисні щитки для медиків. Першу партію вже віддали лікарям на тестування. 

Нагадаємо, станом на 22:00 31 березня в Україні підтверджено 645 випадків захворювання на Covid-19: 17 людей померли, 10 — одужали.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: