У Вінниці оновлять площу Перемоги. Представили проект реконструкції

У Вінниці оновлять площу Перемоги. Представили проект реконструкції

Про благоустрій міста

У Вінниці презентували проект реконструкції площі Перемоги. На її місці створять публічний простір, який об'єднає територію від Будинку офіцерів до «Ювілейного». Також перекриють виїзд вулицею Винниченка. Функціонуватимуть окремі зони для дітей, підлітків, відвідувачів концертів та туристів. Архітектори представили проект майбутнього оновлення.

Конкурс на кращий варіант перебудови площі Перемоги організувала Вінницька міська рада та "Агенція просторового розвитку". Відбір проходив у два тури. Всього у ньому взяли участь 24 команди з 10 міст України. Перемогу здобули студія ландшафтної архітектури Kotsiuba та київська студія SHOVK.

«Разом зі студією SHOVK здобули першу премію в національному архітектурному конкурсі на розробку проектної пропозиції площі Перемоги. Вінниця дала нам таку можливість, вони мають концепцію інтегрованого розвитку, комплексне бачення на весь проспект Коцюбинського та розуміння подальших кроків розвитку району Замостя і всього міста. Все це з активним залученням мешканців та при підтримці німецької урядової компанії GIZ Ukraine», - повідомив архітектор Максим Коцюба.

Архітектори ставили за мету створення комфортного громадського простору. Тут діятимуть спеціальні зони:

  • майданчик біля літака для дітей;
  • свій альтернативний простір із скейтпарком та освітленням-злітною смугою для підлітків;
  •  комфортні зони очікування для відвідувачів концертів в Будинку Офіцерів ;
  • потаємний острів на площі для малих компаній та закоханих пар;
  • площа та павільйон для проведення подій для проактивних мешканців;
  • інфопоінт з кафе для туристів.

Наступними кроками в оновлені цієї території стануть представлення ескізного проекту на широкий розгляд та оформлення відповідної дозвільної документації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: