У Вінниці почнуть випускати запчастини до Mercedes

У Вінниці почнуть випускати запчастини до Mercedes

Виробництво запчастин вже розпочнеться у жовтні

На базі потужностей вінницького «45-го заводу» запрацює підприємство «Електричні системи», яке вироблятиме електрокабельні джгути для автомобілів європейських заводів, що працює у співпраці з американською корпорацією Delphi - міжнародною компанією із виробництва автокомплектуючих. До кінця цього року на підприємство планують набрати 700 робітників, а до кінця 2018-го – більше двох тисяч.

Про це інформує прес-служба Вінницької міськради, повідомляє «Главком». 

Два місяці тому відбулося підписання Договору про співпрацю між Державним підприємством «Електричні системи» та корпорацією Delphi. Загальна сума інвестицій у цей проект – близько 10 млн. євро.

Виробничі потужності нового виробництва розташовано на 15 тис. кв м території ДП «45 Експериментальний механічний завод». На ньому вироблятимуть електрокабельну продукцію для автомобілів «Мерседес», тобто кабелі, шнури та джгути для різних частин автомобіля – дверей, сидінь, даху тощо.

«За нашими підрахунками близько 30 % жителів Вінниці та області працює в так званому сірому ринку зайнятості. І сама ідея цього проекту полягала в тому, що створення лише виробничих місць у цьому бізнесі дасть можливість працевлаштуватися більше двом тисячам вінничан. Специфіка цього виробництва полягає в тому, що тут можна досить швидко навчатися і не потрібно витрачати багато часу, щоб навчати людей. Тому наше прохання, яке ми ставили перед компанією «Делфі» в переговорному процесі, було достатньо простим – створити максимальну кількість робочих місць і задекларувати заробітну плату, яка має бути принаймні на 20-30 % більшою, ніж в середньому на ринку міста Вінниці. І це вже дало результат, тому що багато підприємств, коли почули про такий рух на ринку праці, автоматично почали піднімати заробітну плату», - розповідає голова Вінницької ОДА Валерій Коровій. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: