У Вінниці презентували роботи молодих польських митців (фото)

У Вінниці презентували роботи молодих польських митців (фото)

З 15 січня, і до 31 січня у виставковій залі Вінницького обласного краєзнавчого музею діятиме одразу дві виставки молодих польських художників

Свої роботи вінничанам презентують Магдалєна Лєсьняк і Рафал Урбанські.

Експозиції відкрили в рамках виставкового проекту Генерального консульства Республіка Польща у Вінниці та Бюро художніх виставок міста Кельце «Міст культури».

Як зазначають організатори виставки - «Міст культури» створює можливість спілкування універсальною мовою мистецтва для двох культурних кіл: польського і українського.

На відкриття виставки приїхав до Вінниці автор експозиції «QR [реінтерпретації]» Рафал Урбанські. Він є випускником Інституту образотворчого мистецтва Університету ім. Яна Кохановського, де захистив диплом із станкового живопису і отримав звання доктора мистецтв. З 2012 року працює над циклом інтерактивних живописних творів під назвою «QR», яка наразі включає цифрову графіку та відер-артпроекти. У роботах він поєднує традиційні художні техніки з найновішими досягненнями цифрових технологій. Автор двох персональних і групових виставок у Польщі та за кордоном.

Магдалєна Лєсьняк у Вінниці презентовано виставку «Життя в мережі». На її роботах можна побачити комп’ютерні скріншоти, графічні елементи веб-сайтів та пов’язані з ними графічні знаки, фрагменти діалогів із соціальних мереж.

Сучасна художниця Магдалєна Лєсьняк з відзнакою захистила диплом в Академії мистецтв у Лодзі, де навчалася на відділенні графіки і живопису. Докторську дисертацію – в Університеті Яна Кохановського, що у м. Кельце. Її праці виставлялися на особистих виставках і десятках збірних у Польщі та закордонном, зокрема Франції. Художниця отримала ІІ нагороду на 36 конкурсі «Напровесні» Бюро художніх виставок у Кельці і ІІІ нагороду на VII трієнале з натюрмортів Бюро художніх виставок у Серадзі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: