У Вінниці стартує операція «Первоцвіт-2020»

У Вінниці стартує операція «Первоцвіт-2020»

З 2 по 20 березня у Вінницькій міській територіальній об’єднаній громаді триватиме операція «Первоцвіт-2020»

Муніципальна варта разом із працівниками державної екологічної інспекції у Вінницькій області, патрульною поліцією та громадськими екологічними організаціями виявлятимуть незаконний продаж ранніх червонокнижних рослин.

Щороку з настанням весни починається стихійна торгівля весняними первоцвітами. Працівники Муніципальної варти разом із екологами звертаються до вінничан, аби вони не рвали квіти, оскільки вони внесені до Червоної книги. Також вони просять не купувати ці рослини, адже цим люди стимулюють їх знищення.

Минулого року у місті мобільні групи провели 11 рейдів.

«З 2 по 20 березня на території Вінницької об’єднаної територіальної громади відбуватиметься операція «Первоцвіт-2020». Створено робочу групу, яка патрулюватиме вулиці та ринки міста і виявлятиме порушників, які торгують ранніми червонокнижними квітами. Це щорічна операція, і минулого року Муніципальною вартою було складено сім адміністративних протоколів. Також за результатами минулорічної операції «Первоцвіт», екологічна інспекція склала три протоколи та патрульна поліції – один», – зазначив начальник Муніципальної варти Віталій Чигур.

Якщо ви стали свідком продажу червонокнижних рослин, прохання повідомити про це поліцію за тел. 102, відділ оперативного реагування «Цілодобова варта» за номером 15-60 або ж Ситуаційний центр: 067-4-102-101.

Що загрожує порушникам:

Ст. 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення зазначено: «За незаконне придбання та збут об’єктів рослинного світу, занесених до Червоної книги України, передбачено накладення штрафу від 510 до 1700 грн з конфіскацією.

За один екземпляр незаконної зірваної червонокнижної квітки передбачена відповідна компенсація за її знищення. Наприклад, черемша (цибуля ведмежа) – 62 грн, шафрани (крокуси) та підсніжники – від 49 до 62 грн (залежно від виду), сон-трава – від 37 до 62 грн (залежно від виду).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: